Extrém meleg. Színvonalas verseny. Kis létszámú részvétel.

Ezek jellemezték a 25. alkalommal megrendezett mezőhegyesi Kanca és Ménversenyt. A 3 napos díjugrató verseny az ifjúsági kategóriákkal kezdődött, ahol számos fiatal tehetség mérettette meg magát, miután izgalmas küzdelmet láthattunk vasárnap a döntőkben és a korosztályos versenyszámokban.

A 25. Szuperdöntőben 9 ló állt starthoz, 5 kanca és 4 mén, köztük a Kanca II. kategória győztese, a mezőhegyesi Flóra, Piroska Zoltánnal. A versenyszám pályája 6 akadályt és 7 erőkifejtést tartalmazott. Az izgalmas Szuperdöntőt mén nyerte, Givano (apja Arizona, anyja Pamela), nyergében Krucsó Szabolccsal. A második legjobb időt hibátlanul teljesítő lovat, Lady Winnert (apja Contendro, anyja Céda), szintén Krucsó Szabolcs lovagolta. Chanel (apja Calido I, anyja Tekla II) Czuczi Istvánnal harmadikként végzett, így a kancák foglalták a dobogó második és harmadik fokát. Dallos Gyula miniszteri biztos, a magyar lovassport örökös bajnoka is megtisztelte jelenlétével rendezvényünket.

Krucsó Ferenc, Krucsó Szabolcs édesapja és edzője értékelte a versenyt:

Igazából számítottam erre a végeredményre. Szabolcs utóbbi 4-5 évben nyújtott teljesítménye előrevetítette, hogy ma megnyeri a Szuperdöntőt. Nagy esélyes volt, de előre lefutott verseny nincs. Addig, amíg nem járt le a verseny én sem mertem kijelenteni. Ez egy nagyon jó helyszín, én mezőhegyesi vagyok. Ez egy ajándék a mezőhegyesieknek, jó lenne minél több helyi lakost itt látni, hogy bíztassák, támogassák a versenyzőket. Én apaként és edzőként régóta benne vagyok a lovas világban, nagyon sok lóban meglátom a reményt, az esélyt. Sajnos sokszor az utolsó pillanatban kerülnek hozzám a lovak, megkeresnek, hogy segítsek rajtuk. A Givano is így került Szabolcshoz. Egy apuka megkeresett, akinek egyébként két lánya van, akik lovagoltak ezen az erős ménen. Egyetértett velem, hogy képzetlenül nem lehet nekivágni egy ilyen nagy feladatnak. Az apa elfogadta az érveimet és ránk bízta ezt a lovat. Jó lovat, jó lovasnak kell lovagolnia. Nagyon jó felmenői vannak a lónak, a származásával sincs semmi gond. Nagyon érzékeny ló és óvatos. Speciális lovas kell rá. Sokáig lovagoltam a Ménesbirtok jogelődjei kötelékében, az első Szuperdöntő győztes, Hermina anyját, Hérát volt szerencsém lovagolni, sok más nagyon jó, Mezőhegyesen tenyésztett ló között.

Krucsó Szabolcs is pozitívan értékelte a versenykörülményeket:

Minden hétvégén versenyen vagyok. Nagyon ritkán van időm hazajönni. Volt két kancám meg egy ménem, ami erre a versenyre alkalmas volt, így adott volt, hogy hazajövök versenyezni és egyúttal a családomat is meglátogatom. A lovaim közül a szürke talán kifáradt, mert ez volt a harmadik versenye idén. A másik két lovam Givano és Lady Winner formában voltak. Tökéletesen megfeleltek az elvárásaimnak. A pálya kényelmes volt, technikailag is megfelelt. Gyerekkorom óta ismerem, mert itt nőttem fel. Örülök, hogy megnyertem a Szuperdöntőt, meglepetés volt a dicsőségfal is, meg a vándorkupa, amin ott lesz majd a nevem. A legelső Kanca- és Ménversenyen is indultam, de a 25-et sikerült megnyernem.

Köszönjük a résztvevőknek a kitartást és a versenyzőknek a színvonalas jubileumi versenyt!

Várjuk Önöket augusztus 10-11-én a Kruzsicz József Díjlovas emlékversenyen, addig is nyári díjugrató és díjlovas versenyekkel készülünk július 6-án és 28-án.

Szöveg: Farkas Margit Zsuzsánna marketing referens
Fotó: Vida-Szűcs István