A Limagrain Europe megértette és elfogadta a Magyar Kormány célkitűzését a nagy múltú mezőhegyesi állami gazdaság újjászervezésére, melynek része, hogy a vetőmagtermelés minden lépését integrálják a szántóföldtől az üzemig.

A Limagrain az új évezredben kezdte meg önálló kereskedelmi tevékenységét Magyarországon, hazánk a vállalat közép- és kelet-európai vetőmagtermelésének stratégiai országa is egyben.

2014-ben a Limagrain Europe vetőmagüzemet vásárolt Mezőhegyesen és legutóbb 2017-ben hosszútávú szerződést írt alá arra vonatkozóan, hogy kukorica- és gabona vetőmagokat termel a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. földterületein.

A Magyar Kormánnyal történő tárgyalások után a Limagrain Europe eladta a Limagrain Hungary nevű leányvállalatát az államnak. A felek ezzel egyidejűleg a teljes termelési folyamatot integráló, a termeltetésre és a vetőmag-feldolgozásra vonatkozó, 10 évre szóló szerződést kötöttek.

A Magyar Állam elkötelezte magát amellett, hogy az elkövetkező két évben folytatja az üzem modernizálását és a munkavállalókat tovább foglalkoztatja. 

A szerződés megkötésével a felek között fennálló történelmi partnerség megerősítést nyert a vetőmagtermelés folyamatossága, valamint a legmagasabb elvárásoknak megfelelni képes termelés eszközeinek telepítése érdekében.