A pedagógusnapon, június első vasárnapján köszöntik a köznevelésben és a felsőoktatásban dolgozókat. Hagyományosan ez alkalomból adják át a kiváló tanítói, tanári okleveleket. Iskolánkban június 15-én hétfőn délután került sor az ünnepségre a festői környezetben található Békás-tónál. Sajnálatos módon a koronavírus-járvány miatt idén nem volt lehetőség arra, hogy együtt, közösen ünnepeljünk nyugdíjas munkatársainkkal. Őket levélben köszöntöttük és egy későbbi, kora őszi időpontban szeretnénk a most elhalasztott találkozást bepótolni, bemutatva az Iskola székhelyén zajló felújítási munkálatokat, megkérdezni a véleményüket, javaslataikat.

            Tarkó Gábor igazgató úr köszöntője után elismerő okleveleket adott át számos kollégának. Az idei évben több fronton is bizonyítottak a díjazottak. A koronavírus-járvány idején bevezetett tantermen kívüli, digitális oktatás mellett közreműködtek az Iskola székhelyének kiürítésében, a tantermek elköltöztetésében. A kollégiumi nevelőtanárok és az irodai dolgozók bekapcsolódtak a Ménesbirtok gyermekfelügyeleti programjába. A napi irodai munka mellett munkatársainknak jutott ideje az iskola telephelyének virágosítására, környezetének rendezésére is. A Ménesbirtok gyakorlati oktatói is jelen voltak az ünnepségen, közülük többen vehettek át elismerést. A foglalkozások és a gyakorlati vizsgák megszervezésén és megtartásán túl számíthattunk segítő együttműködésükre az iskolán kívüli programok és a beruházások előkészítésénél egyaránt. Igazgatói dicsérettel jutalmazták: Asztalos Imrét, Dr. Bagi Krisztinát, Benkő Anitát, Deák Ferencet, Ertmanné Sepsik Andreát, Fehér Jánost, Fekete Adriennt, Guti Pétert, Janovszki Lászlót, Karancsi Miklóst, Karancsi Miklósnét, Kószó Ferencnét, Magyar Tibort, Máté Tibort, Molnár Nikolettát, Nagy Nándort, Nagy-György Tamást, Perity Endrét, Pintér Gábort, Popon Csabát, Pribelszki Jánost, Szabó Angelikát, Tar Balázst, Turai Magdolnát és Varga Tibort. Borsos Ildikó iskolatitkár 25 éves, Magyari László Jánosné gazdasági ügyintéző 30 éves munkaviszonya tiszteletére évfordulós jutalomban részesült. Az intézmény legrangosabb kitüntetését, a „Kozma Patkót” idén Szabó Anna Mária kollégiumi nevelőtanár érdemelte ki magas szintű szakmai munkájáért, a Ménesbirtok gyermekfelügyeleti programjában való közreműködéséért, valamint az Iskola érdekében kifejtett tevékenységéért és 30 éves munkaviszonya tiszteletére. Jutalmazott kollégáink méltatását a hagyományos projektoros vetítés kísérte.

Az elismerések átadása után finom étellel és itallal, családias hangulatban késő délutánig tartó beszélgetéssel zártuk a napot.

Szöveg és fotó: Pintér Gábor referens