A terveknek megfelelően haladnak a munkálatok, Turbucz Péter beruházási és fejlesztési vezérigazgató-helyettes úr elárult néhány részletet az ütemezésről, továbbá az irodaépület homlokzati terveit szeretnénk most megosztani önökkel:

„A 0. ütemben a munkaterület letakarítása megtörtént, a terület bestabilizálása befejezve, az ágyazat behordásra került. A két falközi szerelőbetonok kiöntve, vasszerelése teljesen készen van. A vízszintes felület tíz táblájából kettő kiöntésre került. A vasszerelés és a betonozás folyamatosan zajlik, a takarmánytároló toronysilókhoz vezető út nyomvonala tereprendezése megtörtént.

Az 1. ütemben a munkaterület letakarítása és a terület bestabilizálása elkészült, az ágyazat behordásra került. A hígtrágyatároló vasbetonozása is megtörtént. Az almostrágya tároló vasbeton támfala kész, a trágyacsatorna bevasalva, bezsaluzva.

A 2. ütemben az alaptestek tizenhét kivételével kiöntve, az acélszerkezet 80%-a áll. A belső vasbeton támfalak az északi épületben 90%-ban kiöntve. A villámvédelem földbe helyezendő része a két termelő épületben szintén az utolsó szakaszban van. Az északi épületben a vízvezeték ágyazat alá fektetése megkezdődött. A tetők szendvicspanelezése az északi épületek esetében 70%-ban, a déli szakaszon 80%-ban kész. Az utóbbi szakaszon jelenleg csak a keretállások hiányoznak, hamarosan megkezdődik ennek is a felépítése. A takarmánytároló tornyok alaptestjeinek készítése zajlik.

A 3-4. ütemben a kiírásra készülünk. Megvalósul a stejmanfalu, a tejkonyha, az ellető és a két borjúnevelde felújítása. Új irodaház, porta, mérlegház és takarmánytároló épül, valamint új műhely és gépállás is kialakításra kerül.”

3. Irodaház módosítás E-13 nyugati homlokzat

3. Irodaház módosítás E-16 északi homlokzat