Három helyi zenekar is bemutatkozik a IV. Fiatal Fogatlovak Világbajnokságán. Szeptember 7-én, pénteken 19 óra után pódiumra lép a Jack N’ Crack, az Intruders és a Pick Down. A színpadon a rock zene képviselői és Jolly és Suzy 4 órás zenei csemegét ígérnek a nagyérdeműnek szeptember 7-én 19 órától.

A JACK N’ CRACK az idei évben fiatal tagokkal alakult mezőhegyesi zenekar, mely a Rock és a Hard Rock műfajában kalauzalja majd a közönséget, egy kis metálos beütéssel. A főként magyar és angol slágereket feldolgozó, de saját zenét is szerző együttes tagja Galgócki Zoltán, Hedrich Dávid, Forró Imre, Forró Richárd és Ambrus István.

Stílusváltással érkezik a színpadra a PICK DOWN. A Heavy, Thrash és Power Metalt is megszólaltató zenekar 3 éve alakult, induláskor SOLUM néven. A hamarosan nagylemezzel is debütáló csapat tagja jelenleg Zsolnai Gergő (ének), Sarus Tibor Norbert (ritmus gitár) , Dénes Zsolt (szóló gitár), Pozsár Krisztián (basszus gitár), Varga Mihály (dob), de helytálltak már a fiúk  túl a szegedi rock klubban és a Kárpátia zenekar előzenekaraként is.

A zenekarok sorából a Kőházi Péter (gitár), Dénes Zsolt (gitár), Osztroluczki Csongor (dob), Lapusnyik László (basszusgitár) és Bóna Zsolt (ének) tagokkal felálló INTRUDERS sem maradhat ki. A 2017 nyara óta ebben az összeállításban zenélő együttesből három idősebb tag már 1992 és 1995 között is együtt zenélt, INTRUDERS néven. Dallamos rockzenéjükkel már felléptek Mezőhegyesen, Nagyszénáson, Kondoroson és a Dinnyefesztiválon Medgyesegyházán.

Szöveg: Cseh-Lakos Ilona