A Ménesbirtok iskolájának csapata a „Magyarország az én hazám” országos vetélkedőn indult a szakközépiskolás kategóriában, ahol 10.1.G osztályos lovász tanulóink – Fejér Csenge, Fehérvári-Nagy Bianka és Király Mariann – a március 9-i döntőben I. helyezést értek el, azaz megvédték tavaly szerzett címüket! A verseny témája évente változik, egy éve a Dunántúl, idén a keleti országrész történelméből, nevezetességeiből, tájaiból, hagyományaiból kellett alaposan felkészülni. Előzetes szabadon választott feladatként – citera kísérettel – Rózsa Sándorról énekeltek diákjaink.

A SZAKE (Szakmai Középiskolásokért Közhasznú Kulturális Egyesület) 30 éve szervez – mint a nevéből is kiderül elsősorban a szakmunkástanulók számára -, több kategóriában közismereti versenyeket. Az internetes fordulók után a döntőre minden évben egy nagyszabású rendezvény keretében kerül sok Budapesten a Stefánia palota – HM Művelődési Házban, ahol minisztériumok is képviseltetik magukat.

Versenyzőink fejenként három könyvet és egy pólót nyertek, valamint lehetőséget a július elején megrendezésre kerülő debreceni ifjúsági honvédelmi táborban való részvételre, ahol lehetőségük lesz többek között hadtörténeti témájú előadásokat is meghallgatni.

Szöveg és fotó: Dr. Schmidt Gábor felkészítő tanár