Tíz nemzet részvételével rendőrlovas konferenciának, négy ország részvételével a IV. Nemzetközi Rendőr Lovasverseny versenynek adott otthont a hétvégén a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. A Készenléti Rendőrség szervezésében a hazaiak mellett a szlovák, a szerb és a lengyel rendőrség képviselői, valamint az Országos Polgárőr Szövetség, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság lovasrendőrei mérték össze felkészültségüket. A versenyen résztvevő nemzetek mellett ír, belga, holland, német, cseh, osztrák és román szakemberek is tapasztalatot cseréltek a modern lovasrendőri szolgálatról és a rendészeti lókiképzésről a szombati konferencián, majd vasárnap a lovaspályán mérték össze tudásukat.

A szimultán versenykategóriában első lett a szlovák Marián Zgola, második a lengyel Karol Moleda, harmadik helyen a szerb Mladen Zifkovic végzett.

A rendőri akadályverseny kategóriában az élen a szerb Mladen Zifkovic végzett, másodikként a lengyel Karol Moleda, a harmadikként a magyar Makár Henrietta r. törzsőrmester, a Készenléti Rendőrség rendőre végzett. A legeredményesebb versenyző Mladen Zifkovic lett.

A Készenléti Rendőrség legközelebb várhatóan az október 23-i ünnep előtt látogat a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-hez Mezőhegyesre, hiszen a lovasrendőrök ott készülnek fel az állami ünnepi rendezvényeken történő szolgálatra.

Szerkesztő: Cseh-Lakos Ilona