A Barangoló Közhasznú Egyesület megrendezte a hétvégén a Dél-Békési Civil Szövetség konferenciáját. A helytörténet kutatásával foglalkozó civilek saját településük múltjának a felkutatása közben sok olyan információra is bukkannak, amelyek segítik a többiek munkáját.

Horváth László adott információt a Falusi Civil Alapról, ami a kis települések civil közösségi tevékenységét és feltételeit támogatja. Biztatott mindenkit a Nemzeti Együttműködési Alap civil jelöltállítási rendszerében való részvételre. Szabó Tünde, a battonyai Fodor Manó Helytörténeti Egyesület munkatársa, Battonya kialakulását mutatta be.

Beküldött felvétel

Kerekes György, a mezőhegyesi Város- és Környezetvédő Egyesület elnöke, Mezőhegyes korai történetét tárta a hallgatóság elé. Albertus László, a mezőkovácsházi Balogh György Honismereti Egyesület elnöke, Kovácsháza anno címmel tartott előadást. Gonda Edit, a Barangoló Közhasznú Egyesület tagja bemutatta Végegyházát. Az elhangzott ismeretek, írásos emlékek, adatok, fotók Baráth Mihály Végegyházi emlékkönyvében is olvashatók, ezt a könyvet minden előadó ajándékba kapta.

Forrás: BEOL