A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. és a Magyar Cukor Zrt. cukorrépa-bemutató szakmai napot tartott 2018. október 3-án Mezőhegyesen.

Közel 80-an voltak kíváncsiak a cukorréppával kapcsolatos technológiai és támogatási irányelvekre. Az előadók vázolták milyen kilátásokra lehet számítani a cukorrépa termesztést illetően.

Dr. Borbély Ákos, a Magyar Cukor Zrt. igazgatósági tagja a 2019. évi stratégiáról, valamint a 2018. évi kampányról tartott előadást. Tarpataki Tamás, agrárpiaci ügyekért felelős helyettes államtitkár az agrártámogatásokról és a cukorágazat helyzetéről beszélt.

Az előadások után a szántóföldi fajtabemutatóra került sor. Koszó István cukorrépa ágazatvezető az elvégzett agrotechnikai eljárásokat és a 2018-as év termesztési tapasztalatait ismertette, míg Ifj. Paulik Árpád növényvédelmi ágazatvezető az elvégzett gyomszabályozás folyamatait.

A továbbiakban a nemesítő házak képviselői bemutatták a saját fajtakínálatukat, valamint Dr. Potyondi László a Beta Kutató Intézet ügyvezető igazgatója beszélt a területen beállított cerkospóra és tápanyag kísérletekről.

Végül a technológiai sorrendbe illő gépsorokat láthatták az érdeklődők az ekétől a betakarító gépig.